Logo

Hjemmelavet mayonnaise 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der er mange historier om tilblivelsen af mayonnaise, og måske er det rigtigt, at den blev opfundet i Port Mahon på den spanske ø Menorca, som i 1700-tallet var under engelsk herredømme. Flådebasen var afgørende for magtbalancen i Middelhavet, derfor belejrede franskmændene byen, og efter sigende var det den franske admirals initiativrige kok, som i mangel af bedre fandt på en emulsion af æggeblommer og olie, såkaldt sauce mahonnaise.

Til ca. 3 dl mayonnaise
2 stk pasteuriserede æggeblommer
2 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike, evt. mere
salt og hvidt peber
2,5-3 dl olie ( jordnødde-, solsikke- eller vindruekerneolie)

1. Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Brug om muligt en skål med rund bund, den må heller ikke være kold.
Sættes på et vådt viskestykke, så den står godt fast.
Kom æggeblommer i skålen, tilsæt dijonsennep og eddike samt et lille nip fint salt.
Bland alt med et piskeris.
2. Tilsæt olien dråbevis under konstant piskning.
Pisk op mod siden af skålen i lange strøg.
Når blandingen tykner, kan olien tilsættes hurtigere, i en tynd stråle eller en skefuld ad gangen.
3. Når mayonnaisen er tilpas tyk, kan du smage til med mere salt samt peber, sennep eller vineddike.

Tips:
Mayonnaisen bliver til remoulade, når du tilsætter 4 hakkede ansjosfileter, 3 spsk hakkede kapers, 3 spsk hakkede cornichoner og 3 spsk hakkede krydderurter (persille og estragon). Lækker til fiskefrikadeller, hårdkogte æg og koldt kød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?
Effektiv reklame - klik her