
 
En lækker og praktisk opskrift på æggekage med godt fyld og
lækkert tilbehør.
Arbejdstid: 30 min. Bage/stegetid: ca. 40 min. 4 personer
 
#
200 g grønne bønner 
1 bundt grønne asparges 
3 spsk hvedemel 
1 tsk bagepulver 
2½ dl fløde eller mælk 
12 æg 
salt og friskkværnet peber 
15 g smør 
200 g revet ost 
8-12 skiver bacon 
 
Tomatkompot: 
4 løg 
6 tomater 
25 g smør 
2 fed hvidløg 
1 bundt purløg 
 
Tilbehør: 
grøn salat og rugbrød 
*
 
NIP bønnerne og del dem i mindre stykker. Knæk de træede
ender af de grønne asparges og del dem i mindre stykker. 
Kog bønnerne i ca. 5 min. i kogende vand og tilsæt
aspargesstykkerne de sidste 2 min. af kogetiden. 
Lad grønsagerne dryppe af i et dørslag. 
 
PISK mel og bagepulver sammen med fløde eller mælk, til det
er uden klump. 
Tilsæt æggene, pisk det hele sammen og krydr med salt og
peber. 
 
BLAND grønsagerne i æggemassen og hæld det i et ovnfast fad
eller en bradepande (35x25 cm) smurt med smør.
Sæt æggekagen i en 200 °C varm ovn og bag den ca. 20 min.
til den hæver i siderne. 
Drys med ost og bag videre ca. 20 min., til æggekagen er
lysebrun og gennembagt. 
 
TOMATKOMPOT: Pil løgene og hak dem fint. 
Vask tomaterne og skær dem i både. 
Steg løgene klare i smør, tilsæt tomater og krydr med knust
hvidløg, salt og peber. 
Steg nogle min. og tilsæt fintklippet purløg. 
 
STEG baconskiverne sprøde på en tør pande eller i ovnen på
en bageplade med bagepapir i 10-15 min. ved 200 °C. 
Server æggekagen med tomat kompot, sprødstegt bacon, grøn
salat og rugbrød.