Logo

Røræg på 3 forskellige måder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røræg på 3 forskellige måder

 

Kan man virkelig lave røræg i et vandbad? Og hvorfor skal der pludselig ikke mælk i? Til disse tre forskellige opskrifter på røræg skal du bruge nøjagtig de samme ingredienser.

Forskellen er blot måden, de tilberedes på.

 

# Du skal bruge:

2 æg pr. person

salt

smør

1 drys purløg

*

 

Engelske røræg

Placer en gryde på kogepladen og indstil på medium varme

Pisk æggene

Kom lidt smør og salt i en gryde

Kom nu æggene i gryden

Rør lidt i gryden med en spatel så det ikke brænder på

Tag gryden af kogepladen når æggene er ved at være færdige.

Herfra steger de fint videre i gryden

Mas æggene op i det ene ”hjørne” af gryden”, så de ikke brænder på

Server på et stykke riset toastbrød

 

Franske røræg 

Kog vand i en gryde til vandbad

Pisk æggene i en skål

Kom skålen med æggene i vandbadet

Herfra tilberedes æggene ved meget lav varme

Efter ca. 6 minutter er æggene ved at blive til en fin masse

Kom da et par smørklatter i æggemassen

Nu ligner det røræg – blot mere flydende

Server på et stykke toastbrød

 

Amerikanske røræg

Pisk æg med lidt salt i en skål

Kom en klat smør på en varm pande og tilsæt æggene, når smøren bobler

Snart begynder æggene så småt at sætte sig

Kør en spatel gennem massen på kryds og tværs – så en del af massen hele tiden bliver lagt ovenpå en anden del af massen

Nu ser æggene lækre og indbydende ud

Server på et stykke toastbrød

 

Tips: Brug også 1 spsk fløde pr. æg, det giver en cremet røræg

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her