Logo

Marinerede grønsager med brisler og karrysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris de veau et ses légumes marinés, sauce curry - 4 personer

400 g kalve brisler
2 gulerødder
1 porre
1 courgette
½ sellerihoved
½ hvidkålshoved
50 g smør
1 lille bdt purløg

Karrysauce:
1 løg
1 æble
2 spsk karry
4 dl piskefløde
1 dl hønsefond
¼ l hvidvin

Salatdressing:
1 spsk vineddike
3 spsk jomfruolie
Finthakket skalotteløg
Finthakket purløg
Hakket basilikum

De udvandede brisler pocheres. Hinder og fedt fjernes. De skæres i skiver, vendes i hvedemel,
krydres og steges sprøde i smør på panden.

Grøntsagerne:
Grøntsagerne skrælles og skæres i tykke strimler, hvorefter de koges let (de skal stadig være sprøde), afkøles, tørres og vendes i dressingen. Kålen blancheres dog i hele blade, men ligeledes til de er møre.

Karrysauce:
Karryen ristes i lidt smør og det skrællede, hakkede løg samt det skrællede æble, skåret i tern tilsættes sammen med hvidvinen. I en anden gryde koges fløden ned sammen med hønsefonden, hvorefter det hældes over i den første gryde. Smages til med salt og peber.

Anretning:
De marinerede grønsager anrettes på kålen således at kålbladene bøjes omkring og danner en »rede«, placeres i midten af tallerkenen. Saucen hældes på, og de ristede brisler anrettes ligeledes rundt om grønsagerne. Pyntes med purløg og skalotteløg.

TIPS: I sæsonen bruges naturligvis små nye grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.968 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her