Logo

Kogt torsk med det hele - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt torsk med det hele - Marie's

Torsken er bedst i efterårs- og vintermånederne, så den gamle regel med, at torsken er bedst i måneder med "r", er ikke helt forkert. Kabliau er en stor (renset) torsk, der forhandles udskåret.

 

Til 4 personer

1 torsk på godt 2 kg eller et stykke

Kogelage pr. liter vand: 1 spsk salt, 4-5 hele peberkorn, 2 laurbærblade

Tilbehør:

100 g smør

fiskesennep

hakket hårdkogt æg og/eller kapers

reven peberrod

 

Skrub og skyl torsken - husk at fjerne den indvendige, sorte hinde og den hvide luftblære.

Læg fisken i en gryde - evt. på rist.

Hæld så meget vand ved, at fisken netop er dækket.

Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade.

Bring fisken lang­somt i kog, skum suppen og lad fisken småkoge 15-20 minutter - lad kun vandet skælve i kanten.

Tag fisken op af kogevandet med hulske og anret den på et varmt fad.

Smeltet smør, fiske sennep og hårdkogte, hakkede æg samt kogte, gerne melede kartofler serveres til.

 

Tips: I stedet for smeltet smør som "dyppelse", kan fiskesenneppen spædes med lidt af kogevandet og serveres til som "sauce".

 

Hvis torsken er så stor, at den ikke kan være i gryden, kan den dampes i ovnen.

Læg torsken i en smurt bradepande.

Drys torsken både ind- og udvendigt med groft salt.

Hæld lidt vand ved og læg alufolie over.

Damp torsken ved 200°C i 40 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.569 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her