
 
Denne vidunderlige blanding af fisk, kylling og grønsager,
er tilberedt i en stor jerngryde. Det er bare at tage for sig af lækkerierne •
Skaldyr er en god protein- og jodkilde • Ris giver komplekse kulhydrater og
fibre. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Spansk paella:
2 kyllingebryster 
1 stort løg 
2 store tomater 
1 rød peberfrugt 
1 fed hvidløg 
250 g blæksprutte 
8 blåmuslinger 
4 tsk olie 
½ tsk safran 
2½ dl ris 
1 liter hønsebouillon 
150 g frosne grønne ærter 
12 store rejer, pillede
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Skær kyllingebrysterne i 2 cm store tern. 
Pil og hak løget. 
Udkern og hak tomaterne. 
Rens og striml peberfrugten. 
Pil og pres hvidløget. 
Skær blæksprutten i skiver. 
Skrub muslingerne. 
 
2 Sæt ovnen på 175 °C. 
Opvarm olien i en keramik- eller smedejernsgryde ved jævn
varme. 
Tilsæt kylling og løg og brun i 5 min, rør rundt nu og da. 
Tilsæt tomater og steg yderligere 2 min. 
 
3 Tilsæt peberfrugt, hvidløg, blæksprutte, safran, ris og
bouillon. 
Rør godt rundt. 
Lad det simre under låg ca. 10 min. 
 
4 Rør ærterne i. 
Læg rejerne på og tryk dem forsigtigt ned i risene. 
Sæt i ovnen i 10 min. 
Damp muslingerne i kogende vand til de åbner sig. 
Kassér de muslinger som stadig er lukkede. 
Læg muslingerne på toppen af paellaen og server straks. 
 
Tips & råd
 
Forbered blæksprutten ved at fjerne det gennemsigtige, lidt
hårde skelet fra kroppen, inden den skæres i ringe. 
 
Muslingens "skæg" sidder langs med muslingens
skal. 
Fjern skægget med en kniv inden muslingen tilberedes. 
 
VARIATION 
Blæksprutter findes i mange varianter hos fiskehandleren. 
Brug fx calamares i stedet for blæksprutter. Rejerne kan
erstattes med krebsehaler.  
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 400 = kJ 1680 
Kulhydrat 42 g Protein 40 g Fedt 8 g (18%) Fibre 5 g