
 
Denne sauce med meget smag, kan serveres til alle typer
pasta. Du får en god pastasalat, hvis du blander saucen i kold pasta •
Basilikum indeholder meget C-vitamin. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 6 Portioner 
 
# Råvarer til Pesto til pasta
5 dl (50 g) friske, strimlede basilikumblade 
2 fed hvidløg 
½ dl pinjekerner (valgfrit) 
½ dl reven parmesanost 
½ dl friskpresset citronsaft 
½ dl vand 
1 dl olie 
375 g fuldkornspasta 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Læg basilikummen i en foodprocessor eller blender. 
Tilsæt hvidløg, pinjekerner og parmesanost. 
Kør det til en jævn masse. 
 
2 Tilsæt friskpresset citronsaft og vand mens maskinen
arbejder. 
Tilsæt dernæst olien lidt ad gangen. 
 
3 Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. 
Kom et par dråber olie i vandet, så klistrer pastaen ikke
sammen. 
Kog pastaen efter pakkens anvisninger. 
 
4 Lad pastaen dryppe af og server pestoen ovenpå pastaen. 
Garner evt. med ekstra reven parmesanost. 
 
Tips & råd
 
 
Tilsæt olien lidt ad gangen mens pestoen mixes, dette gør at
olien emulgerer og fordeles fint i pestoen. Tilsæt mere ost hvis pestoen
skiller. 
 
 
Opbevar pestoen i et glas med lidt ekstra olie ovenpå. Olien
forhindrer at pestoen iltes og den kan hældes af og bruges som smagsgiver i
andre retter. 
 
FRYSNING 
Pestoen holder sig i køleskabet op til 1 måned. Frys gerne
pestoen ned i en isterningebakke. Terningerne kan siden anvendes, til at sætte
smag på fx supper, fond eller gryderetter. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 376 = kJ 1579 
Kulhydrat 39 g Protein 10 g Fedt 20 g (48%) Fibre 1 g