
 
Stenbideren er en saltvandsfisk, der lever i de danske
farvande. Om foråret har hunnen rogn, og de sælges friske eller som "dansk
kaviar". 
Til ca. 450 g renset rogn. Arbejdstid: 25 min. 
 
#
500 g frisk urenset stenbiderrogn
2 tsk salt 
evt. friskkværnet hvid peber 
*
 
Snit hinderne op på rognen, og skrab den ud i en skål. 
Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så
alle løse hinder samles i riset. 
Rens riset og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder
i riset. 
Hæld rognen i en sigte, og skyl med rent, koldt vand. 
Lad den dryppe godt af, og krydr med salt og evt.
friskkværnet hvid peber. 
Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. 
 
TIPS: Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er
fryseegnet. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin