Logo

Pebernødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pebernødder

 

Hjemmebagte pebernødder smager pragtfuldt til en kop kaffe, te eller gløgg. Lad børnene hjælpe til med at trille de små kugler.

ca. 250 stk. Arbejdstid: ca. 1 time. Hviletid: 1 time. Bagetid: ca. 8 min.

 

#

250 g hvedemel

1 tsk hjortetaksalt

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk stødt hvid peber

½ tsk stødt allehånde

½ tsk stødt ingefær

75 g koldt smør

1 tsk citronskal (øko)

1 tsk appelsinskal (øko)

50 g pistacienødder

125 g sukker

2 æg

*

 

Bland mel, hjortetaksalt og krydderier godt sammen.

Smuldr blandingen med små stykker koldt smør.

Tilsæt fintrevet citron- og appelsinskal, hakkede pistacienødder og sukker.

Saml dejen med sammenpiskede æg.

Pak dejen ind, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.

 

Del dejen i 4 stykker, og tril dem til lange, tynde stænger på tykkelse med en blyant.

Skær stængerne i små stykker på størrelse med store bønner, og tril dem til pebernødder.

Sæt dem på bageplader med bagepapir, og bag dem lysebrune ved 200 °C i ca. 8 min.

Afkøl på en bagerist, og opbevar i kagedåser.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.928 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her