
 
Hjemmebagte
pebernødder smager pragtfuldt til en kop kaffe, te eller gløgg. Lad børnene
hjælpe til med at trille de små kugler. 
ca. 250 stk.
Arbejdstid: ca. 1 time. Hviletid: 1 time. Bagetid: ca. 8 min. 
 
#
250 g hvedemel 
1 tsk hjortetaksalt 
1 tsk stødt kanel 
1 tsk stødt
kardemomme 
1 tsk stødt hvid
peber 
½ tsk stødt
allehånde 
½ tsk stødt ingefær 
75 g koldt smør 
1 tsk citronskal (øko)
1 tsk appelsinskal (øko)
50 g pistacienødder 
125 g sukker 
2 æg 
*
 
Bland mel,
hjortetaksalt og krydderier godt sammen. 
Smuldr blandingen
med små stykker koldt smør. 
Tilsæt fintrevet
citron- og appelsinskal, hakkede pistacienødder og sukker. 
Saml dejen med
sammenpiskede æg. 
Pak dejen ind, og
lad den hvile i køleskab i mindst 1 time. 
 
Del dejen i 4
stykker, og tril dem til lange, tynde stænger på tykkelse med en blyant. 
Skær stængerne i små
stykker på størrelse med store bønner, og tril dem til pebernødder. 
Sæt dem på
bageplader med bagepapir, og bag dem lysebrune ved 200 °C i ca. 8 min. 
Afkøl på en bagerist,
og opbevar i kagedåser. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin