Logo

Grønsagsgratin 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 portion

600 g kartofler (en melet sort)
500 g frisk bladspinat
2 bdt bredbladet persille
100 g friskreven parmesan
4 æg
4 spsk fløde
3 spsk smør
salt og friskkværnet peber
muskatnød

1 Kartoflerne vaskes, kommes i saltet vand og koges møre. I en anden gryde varmes rigeligt saltet vand til spinaten, der renses, vaskes og blancheres i kogende vand i 2 min. Lad den dryppe godt af.

2 Persillebladene plukkes af og pureres fint sammen med spinaten. Der smages til med salt, peber og friskreven muskatnød.

3 Ovnen forvarmes til 175º. Vandet hældes fra kartoflerne, der pilles, mens de endnu er varme og trykkes gennem kartoffelpressen. Æggene piskes sammen med fløden og røres i kartoflerne. Derefter blandes spinatpuréen og ca. ¾ af den revne parmesan grundigt i. Der smages omhyggeligt til endnu en gang.

4 Et ovnfast fad smøres med 1 spsk smør og kartoffelmassen kommes i. Det sættes i ovnen og bages i ca. 20 min. Gratinen drysses med resten af parmesanen og resten af smørret fordeles ovenpå. Bages til overfladen er sprød og serveres varm.

I andre varianter af denne grønsagsgratin bruges friske ærter eller gulerødder – undertiden suppleres med forskellige slags oste og undertiden erstattes kartoflerne med en blanding af nudler og bechamelsauce.
Til dem, som ikke ejer en kartoffelpresse: Man kan også findele kartoflerne med et groft rivejern!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her