Logo

Skaldyrsgratin med estragon Sabayon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skaldyrsgratin med estragon Sabayon

30 g smør

2 skalotteløg

4 tigerrejer

12 kammuslinger

400 g kogte muslinger

80 g hummerhaler

3 kviste frisk timian

1 knivspids salt

1 knivspids peber

Sauce:

120 g smør

4 æggeblommer

5 ml citronsaft

2 spsk frisk estragon

Pynt: 1 spsk frisk basilikum


Smelt 1/8 af smørret i en pande ved medium varme.

Steg først skalotteløg 1 min.

Tilsæt derefter tigerrejer samt kammuslinger og steg dem 1 min. på hver side. Dernæst tilsættes muslinger, hummerhaler og timian samt salt og peber og det hele steger videre endnu 1 min. Det fordeles i gratinskåle.

Sabayon (sauce): Smelt smørret ved svag varme.

Æggeblommer og citronsaft piskes sammen i en skål i vandbad til massen bliver ret tyk.

Så hældes det smeltede smør langsomt deri under konstant omrøring, og den finthakkede estragon tilsættes.

Når det er blandet godt sammen, hældes det over skaldyrene, og de gratineres (under en salamander) i ca.3 min.

Drys friskhakket basilikum over retten før serveringen.

 

Blåmuslingerne kan være frosne eller fra glas, men jeg foretrækker friske.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.475 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her