Logo

Stærk og syrlig rejesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g rå kæmperejer
2 små friske rød chili
1 spsk frisk skåret citrongræs
½ spsk frisk revet ingefær
2 spsk fiskesauce (fås i specialforretninger)
2 spsk soyasauce
1 spsk limesaft
1 spsk sukker
4 skalotteløg, fint hakket
200 g små champignon i samme størrelse
¼ bd frisk koriander
 
Fiskebouillon:
500 g fiskeben gerne fra fladfisk
evt. skaller fra kæmperejerne
21/2 liter vand
2 stk citrongræs skåret i mindre stykker
1 lille halveret rød chili
4 lime eller citronblade
3 stk tørret galangarod ( fås i specialforretninger) kan udelades
salt
 
Pil rejerne og læg skallerne sammen med fiskebenene.
Start på fiskefonden.
Kom alle ingredienser i en stor gryde og kom koldt vand på.
Lad det koge op og lad det koge i min. 5 minutter.
Tag gryden af varmen og lad det trække i 20 min.
Sæt det over varmen igen og lad det koge op.
Lad det igen koge min. 5 min.
Sluk og sigt fonden.
Kog det ned til ca. 1 ½ liter.
Smag til med lidt salt
Kom fiskefonden i en gryde og tilsæt rejer, chili, ingefær, soya, saft, skalotteløg, sukker og champignon.
Lad det varme op og lad det simre til rejerne er møre.
Drys med frisk koriander.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her