Logo

Løwtenspandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ligesom andre steder i lan­det var det ikke alminde­ligt at spise dessert udenfor højtiderne, men det kunne alligevel hænde en sjælden gang og hvad var så bedre end Løwtenspandekager.
Ordet løwten kommer af at der bruges gær i pandeka­gerne, der så løwter (løfter) sig.
 
250 g hvedemel
3 æg
1 ½ dl mælk
50 g gær
1 tsk sukker
½ tsk salt
1 knsp. kardemomme
Svinefedt til stegning
Tilbehør: Æblemos
 
Gæren udrøres i mælken, der er lunet lidt.
Dejen røres sammen af hvedemel, 3 æggeblommer, gær, mælk, sukker, salt og kardemomme.
Dejen stilles til hævning i en time på et lunt sted.
3 æggehvider piskes stive og vendes i dejen.
Pandeka­gerne bages på stegepanden i svinefedt.
De sættes parvis som to aflange kager ved siden af hinanden.
De varme pandekager serveres med æblemos.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her