Logo

Røget makrel som salat med radiser, korn og rucola

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 røget makrel
ca. 150 g kogt korn fx. bulgur
1 stort bdt purløg
100 g radiser
1 bdt rucolasalat
olivenolie
citronsaft
grov sennep

Læg makrellen på spækbrædtet.
Skær et rundt snit fra makrellens nakke og ned til bugen lige bag gællerne.
Skær derefter gennem skindet ned langs ryggen, og skær gennem skindet fra bug til hale.
Stil makrellen på ryggen og del den i de to fileter.
Fjern ben og det brune ved bugen.
Pluk makrelkødet i mindre stykker.
Hak radiser fint, snit purløget.
Vend makrelkødet med kornproduktet, purløg og radiser.
Pisk olivenolie og citronsaft sammen i forholdet 2:1 og vend blandingen i salaten.
Krydr med salt og peber.
Vend grundigt rundt og fordel salaten midt på 4 tallerkener, evt. ved hjælp af en overskåret ketchupbøtte.
Pisk olie og citron sammen som før, vend grov sennep i, smag til med salt og peber.
Vend rucolasalaten heri og fordel over makrelblandingen på de fire tallerkener.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her