
 
En sandkage bliver frisk og svampet, når du tilsætter
rabarber. Og sammen med æble bliver smagen bare endnu bedre.
1 kage til ca. 12 stykker Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca.
45 min. 
#
4 æg 
200 g sukker 
200 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
200 g smør 
200 g rabarber 
50 g kartoffelmel 
200 g rå marcipan 
2 æbler 
25 g smør til formen 
Tilbehør: flødeskum 
*
Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser. 
 
Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen med en
dejskraber. 
Rør gradvist smeltet smør i dejen. 
Bland små stykker rabarber med kartoffelmel, og vend dem i
dejen sammen med groftrevet marcipan. 
Smør en sandkageform på 1½ liter. 
 
Skræl og udkern æblerne, skær ½ cm tykke skiver, og læg dem
i bunden af formen. 
Hæld dejen ovenpå. 
 
Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time og 15 min., til
der ikke er rå dej på, når du stikker i midten af kagen med et træspid. 
 
Vend kagen ud på bagerist, og lad den køle af. 
Skær den i skiver, og server med flødeskum.