
 
De fine små kager er parfumeret med te og toppet med en
smørcreme rørt med citron. 
Arbejdstid: 30 min. Koge/trække/bagetid: 45 min. Fryseegnet
uden glasur. 12 kager 
 
#
1½ dl mælk 
3 spsk jasminte
100 g blødt smør 
150 g sukker 
2 æg str. L 
1 økologisk citron 
200 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
¼ tsk salt 
 
Citronglasur: 
100 g blødt smør 
250 g sigtet flormelis 
2 spsk citronsaft 
evt. lidt gul farve 
 
Pynt: 
citronskal eller kandiserede eller friske, spiselige
blomster 
*
 
Varm mælken op til akkurat under kogepunktet (ca. 90 °C). 
Tag gryden af varmen og rør tebladene i. 
Læg låg på og lad te-mælken trække 20 min. 
Si den over i en skål og lad den afkøle. 
 
Rør smør og sukker cremet og rør æggene i et ad gangen. 
Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt. 
Rør det i dejen skiftevis med te-mælken. 
 
Fyld dejen i 12 muffinsforme foret med papirforme - de skal
være ca. ¾ fyldt. 
Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 min. ved 180 °C. 
Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil dem
til afkøling på en rist. 
 
Pisk smør og 100 g flormelis med en håndmikser i 3-5 min. til
det er lyst og luftigt. 
Pisk resten af flormelissen i og tilsæt citronsaft og evt.
farve. 
Pynt kagerne med glasuren og evt. lidt kandiserede violer,
fintrevet citronskal eller blomster. 
 
TIPS: Kagerne kan opbevares i en boks ved stuetemperatur et
par dage. Hvis de skal gemmes længere, bør kagerne pakkes ind og fryses UDEN glasur.
Kagerne bliver tørre ved opbevaring i køleskab. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin