Logo

Varm salat af blå kartofler og pocherede østers og svampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En hel ret i sig selv, med sprøde svampe, et underfundigt gitter af blånende kartoffel, løg, sødme, slik, tapas,  appetizer, smag og syre.
 
8 østers
Salat:
75 g kogte, pillede blå kartofler i skiver
(kogt med salt "en masse" og rosmarin)
25 g Karl Johansvampe i skiver
½ løg i tynde skiver
1 laurbærblad
0,7 dl lagereddike
0,2 dl vand
45 g sukker
1 knsp grov sennep
Salt, knust sort peber
30 g usaltet smør i tern
 
Fritterede blå kartofler:
2 blå kartofler
2 dl vindruekerneolie
Groft salt
 
Tilbehør:
Vild brøndkarse
jordnøddeolie
 
Salat: Lad 5 g smør bruse op i en gryde, sauter Karl Johansvampe, løgskiver og sennep let.
Tilsæt eddike, vand, sukker; laurbærblad og lidt knust sort peber.
Kog igennem og monter med resten af smørret.
Tilsæt de blå kartofler og stil salaten lunt, så den kan trække i ca. 20 minutter.
Varm salaten op igen ved servering og krydr på ny med salt og peber.
Åbn østerserne, tag dem ud af skallerne og stil på køl til senere.
 
Fritterede blå kartofler: Vask kartoflerne grundigt med en stål svamp, skær dem tyndt på et mandolinjern og skyl under rindende vand i ca. 5 minutter.
Varm olien op og kog kartoflerne sprøde.
Læg til afdrypning på køkkenrulle og krydr med salt
 
Anretning: Pocher østerserne ganske let i den varme kartof­felsalat Fordel salaten i 4 små kopper eller dybe tallerkener, pynt med vild brøndkarse, de fritterede blå kartofler og lidt jordnøddeolie.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her