Logo

Strudsesteg med bigardesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 strudsestege a ca 350 gr.
1 appelsin
1 skalotteløg
1 spsk sukker
2 ½ dl hønsebouillon
salt
peber
1 citron
smør til bruning
2 dl hvidvin
lidt Maizena
evt. lidt appelsinlikør

Tilbehør:
Råstegte kartoffelbåde
8 halve skiver appelsin
kogte grønne bønner
evt. brøndkarse

Skræl citrusfrugterne og fjern den hvide hinde.
Skær skallen i supertynde strimler og giv dem et opkog i vand. Skyl med koldt vand og dryp af i sigte. Pil og hak løget fint.
Brun kødet på begge sider i fedtstof i en gryde.
Tag kødet op og rør løg og sukker i. Lad det karamellisere.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ned til det halve.
Tilsæt bouillon, saften fra appelsinen og den halve citron.
Læg kødet tilbage i gryden og kog under log i ca. 10 minutter på hver side, til kødet er rosa.
Tag kødet op og hold det varmt.
Jævn med Maizena til en tynd sauce.
Tilsæt appelsin/cirtron -strimler og smag til med salt og peber og evt. appelsinlikør.
Skær kødet i tynde strimler og læg dem taglagt på et fad.
Hæld lidt sauce over og pynt med bønner, halve appelsinskiver og lidt brøndkarse.
Server resten af saucen og råstegte kartoffelbåde til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her