
 
En perfekt efterret når gæsterne kommer uanmeldt. Bland den
friske frugt med en lækker chokoladesauce. Godt og elegant, superhurtigt. •
Frugt giver et stort tilskud af vitaminer, mineraler og fibre • Chokoladesaucen
indeholder kun lidt fedt. 
Tilberedning 15 min. 6 portioner 
 
# Råvarer til Frugtmix med choko-sauce:
2 appelsiner og 2 æbler 
2 skiver frisk ananas eller 50 g knust ananas 
2 kiwifrugter 
½ l friske jordbær 
 
CHOKOLADESAUCE: 
50 g mørk chokolade 
½ dl vand 
½ vaniljes tang 
½ dl sukker 
2 spsk smør eller margarine 
2 spsk mandelflager 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver. 
Del skiverne i halve. 
Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern. 
Hak den friske ananas, eller lad den knuste dryppe af. 
Skræl og skiv kiwifrugterne. 
Rens og skiv jordbærrene. 
 
2 Smelt chokoladen sammen med vandet i en lille gryde ved
svag varme. 
Læg vaniljestangen i. 
Rør sukkeret i og rør rundt til saucen er jævn og glat. 
Tag vaniljestangen op, del den på langs og skrab de sorte
korn ud. 
Bland dem l saucen. 
 
3 Tag gryden fra varmen og rør fedtstoffet i. 
Stil saucen til side. 
Bland frugten forsigtigt i en skål. 
Anret på tallerkener, eller på et serveringsfad. 
Hæld lidt af saucen over og drys med mandler. 
Server resten af saucen ved siden af. 
 
Tips & råd
 
 
Skræl appelsinerne ved at skære al skal af i en spiral. 
Anvend en skarp kniv. Skær også alt det hvide på appelsinen
af. 
 
 
Faste kiwifrugter har den bedste smag. 
Lad dem modne ved stuetemperatur i ca. 1 uge. 
Opbevar dem siden i køleskab i op til yderligere 1 uge: 
 
Forberedelse: Saucen kan opbevares i køleskabet op til 5
dage. 
Varm den ved svag varme før serveringen. 
Frugten kan blandes op til 4 timer før serveringen. 
Dæk både sauce og frugt godt til. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 175 = kJ 735 
Kulhydrat 26 g Protein 2 g Fedt 7 g (36%) Fibre 3 g