
Sådan bør næringsstof fordelingen se ud på en dag: 50-60% kulhydrater, 30% fedt, heraf højst en tredjedel i form af mættede fedtsyrer, 10-20% protein.  Sødt til dessert
 
3 spsk rød frugtte
125 g grødris
2 spsk honning 
1 spsk solbærsaft 
2 top spsk pistacienødder (ikke saltede)
4 kiwifrugter 
*
A. Hæld 3¾ dl kogende vand over frugtteen, lad den trække i 10 min. og si den.
 
B. Bring teen i kog. 
Tilsæt grødris, honning og solbærsaft og lad det simre ved svag varme i 20 min. Lad det derefter køle af. 
 
C. Hak pistacienødderne fint. 
Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver og anret dem på tallerkener sammen med risen. 
Drys de hakkede pistacienødder over. 

Per Portion 465/110 kJ/kcal. 2 g protein. 3 g fedt. 16 g kulhydrat. 2 g fibre.