Logo

Sesamkylling med kartoffel-ostefad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1.25 kg kartofler (ca. 1 kg skrællet vægt)
8 dl letmælk
4 spsk majsstivelse
1 tsk salt
¼ tsk revet muskatnød
30 gram Danablu (kan udelades / erstattes af anden reven ost)
1 stor friskslagtet eller optøet kylling
3 spsk hvedemel
3 spsk sesamfrø
2 tsk salt
 
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og skyl dem.
Rør mælken sammen med majsstivelse, og giv det et opkog sammen med salt, muskat og smuldret ost.
Læg kartoffelskiverne lagvis i et ovnfast fad i et 3-4 cm tykt lag.
Hæld mælkesaucen over.
Stil fadet i en 200°C varm ovn, og lad det stege ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre.
Bland hvedemel med sesam og salt.
Del kyllingen i 4-6 stykker, og vend hvert stykke i melblandingen.
Læg kyllingestykkerne på en rist, der er lagt hen over en lille bradepande, og stil dem ind ved siden kartoflerne i ca. 50 min.
Tips: Kødstykkerne kan vendes i mælk, før de vendes i melblandingen (lav dobbelt portion), hvis du foretrækker en sprød skorpe. Kartoffelfadet kan også smages til med krydderurter, et løg eller andre grønsager i stedet for osten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her