2 løg i tern 
15 - 20 fed hvidløg 
Et stykke (ca. 2 cm) ingefær i fine tern 
1 liter vand eller halv hvidvin og vand 
15 - 20 friske flåede tomater i mindre stykker 
2-3 frisk chili 
1 håndfuld frisk timian (eller  ½ håndfuld tørret) 
1 tsk sukker 
2 x ¼ piske 
lidt olivenolie 
salt og peber 
evt. Maizena 
 
Varm løg, hvidløg ingefær på svag varme i olie, 10 min (må ikke tage farve)
På med vand/hvidvin, tomat, chili, timian og sukker, simre 20 min
Fjern timianstilke (hvis der er brugt frisk)
I med stavblender til suppen er jævn
¼ piske, salt, peber, simre 5 min
Smages til og jævnes evt. med Maizena.
Basilikum flødeskum: 
En bakke hakkede basilikumblade vendes i flødeskum. 
Italiensk brød med citronsmør er perfekt til.
Citronsmør:
Skal af en øko citron, hakkes fint og blandes i en god klat blødt smør, smages til med lidt citronsaft og salt.