Logo

Grillet tun med krabbe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet Yellow Fin Tuna serveret med krabbe polenta, ruccolasalat, rosmarin brucette med kammuslinger og trøffel fumet

600 g ordnet frisk tun
saften fra en lime
maldon sea salt
2 bdt ruculasalat
1 stk skalotteløg
lidt olivenolie
lidt balsamico

polenta:
100 g polenta
6 dl hønsefond
100 g frisk krabbekød

fumet:
½ liter god fiskefond
lidt citronsaft
200 g usaltet smør
trøffelolie efter smag

garniture:
2 stk bøftomater
1 spsk plukket timian
1 spsk finthakket purløg
100 g god parmesan

brucette:
4 stk rosmaringrene
8 stk kammuslinger
12 stk semi dried tomater

Tunen skæres i 8 lige store stykker. Limesaften smøres på sammen med lidt olivenolie og krydres med meldon sea salt. Skal derefter ligge ½ times tid.
Polentaen koges i hønsefonden. Når polentaen er færdig, blandes det med krabbekødet og smøres ud i et tyndt lag på et pergamentpapir. Stil det derefter under pres til polentaen har sat sig. Stik 4 stk polentaer ud med en 6 cm cylinderform.
Bøftomaterne blancheres og befries for skind og kerner. Skæres derefter i små tern og blandes sammen med finthakket purløg og plukket timian. Parmesanen rives groft på et rivejern. På en bageplade lægges parmesanen i 4 stykker. Disse bages til de er gyldne og foldes i vaffelform.
Rosmaringrenen plukkes. Semi dried tomater og kammuslingerne sættes på grenen.
Fiskefonden reduceres til 1 dl Monteres med det usaltet smør og tilsmages med trøffelolie og citronsaft.

Anretning:
Tunen grilles sammen med polentaen og rosmarinbrucetten, således at det danner grillmønster . I bunden lægges den grillet polenta. 1 stk tun lægges ovenpå, ruculasalaten vendes med hakket skalotteløg, olivenolie og balsamico. Dette placeres imellem de 2 stykker tun. Parmesanvaflen stilles op ad tunen sammen med rosmarinbrucetten. Tomat concassé lægges pænt på tallerknen sammen med trøffelfumeten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 705 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her