1 liter unge lysegrønne blade af skvalderkål
Sauce:
30 g smør
3 spsk hvedemel
4 dl fløde eller mælk
salt og peber
1 spsk finthakket merian
Tag stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt i flere hold koldt vand.
Kom bladene i en gryde med det vand, der hænger ved og damp dem et par minutter under låg til de klapper sammen.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Hak dem groft.
Smelt smørret i en gryde, det må ikke tage farve.
Tilsæt melet under omrøring.
Tilsæt fløde eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring.
Det er lettest hvis mælk eller fløde er lunet i forvejen.
Lad saucen koge for svag varme under omrøring et par minutter.
Tag gryden fra varmen og smag saucen til med salt, peber og merian. Vend den hakkede skvalderkål i saucen og varm stuvningen igennem.
Spis til lidt sprødstegt bacon eller med smilende æg til.
Fine skud af brændenælder kan bruges på samme måde.