Logo

Stuvet skvalderkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 liter unge lysegrønne blade af skvalderkål
Sauce:
30 g smør
3 spsk hvedemel
4 dl fløde eller mælk
salt og peber
1 spsk finthakket merian
 
Tag stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt i flere hold koldt vand.
Kom bladene i en gryde med det vand, der hænger ved og damp dem et par minutter under låg til de klapper sammen.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Hak dem groft.
Smelt smørret i en gryde, det må ikke tage farve.
Tilsæt melet under omrøring.
Tilsæt fløde eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring.
Det er lettest hvis mælk eller fløde er lunet i forvejen.
Lad saucen koge for svag varme under omrøring et par minutter.
Tag gryden fra varmen og smag saucen til med salt, peber og merian. Vend den hakkede skvalderkål i saucen og varm stuvningen igennem.
Spis til lidt sprødstegt bacon eller med smilende æg til.
Fine skud af brændenælder kan bruges på samme måde.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her