Logo

Lammerullesteg 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg udbenet lammebryst

Fyldet:
2 skiver franskbrød
4 spsk tør hvidvin
1 løg
2 fed hvidløg
1 bdt persille
250 g hakket kalve- og flæskekød
1 æg
1 tsk tørret merian
3-4 spsk rasp

Stegning:
75 g smør eller margarine
¼ l. kogende vand

Sauce:
1 dl bouillon
1 top spksk Maizenamel
1 dl cremefraiche

Lad evt. slagteren udbene kødet og banke det fladt.
Gnid kødet på indersiden med salt og peber.
Læg brødskiverne i blød i vinen.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Skyl persillen, ryst den tør og hak den groft.
Bland det hakkede kød godt med det udblødte franskbrød, løg, hvidløg,
persille, æg og merian.
Smag til med salt og peber og ælt så meget rasp i farsen, at den bliver
forholdsvis fast.
Bred kødet ud på et bræt og fordel farsen jævnt over det.
Rul kødet sammen om farsen og ombind det med bomuldsgarn.
Smelt fedtstoffet i en lille kasserolle.
Læg rullestegen på risten over bradepanden, hæld det smeltede
fedtstof over og sæt bradepanden i en 200ºC varm ovn på midterste
ribbe.
Rullestegen skal stege i 2 timer og i løbet af stegetiden hyppigt
overhældes med dels det kogende vand, dels den saft, der samler sig i
bradepanden.
Når stegen er færdig, pakkes den ind i alufolie og viskestykker og
trækker i 5-10 minutter.
Imens koges bradepanden af med bouillonen.
Skyen hældes i en kasserolle og jævnes med Maizenamel udrørt i lidt
vand.
Til sidst røres creme fraichen i, og saucen smages til.
Fjern bomuldsgarnet fra stegen og skær den i ret tykke skiver , som
anrettes på et varmt fad.
Saucen serveres for sig.
Hertil passer små persilledryssede kartofler og tomatsalat.

Tips: Det er ikke absolut nødvendigt at jævne stegeskyen.
Den kan sagtens serveres som den er, hvis man foretrækker tynd
skysauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her