Logo

Mokka éclairs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mokka éclairs


I Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder lyn, og navnet hentyder muligvis til, at de små vandbakkelser med fyld kan spises med lynets hast i bare to mundfulde.

4 personer

#
Vandbakkelser:
3 dl vand
100 g smør
170 g hvedemel
4 æg

Kaffeskum:
2½ dl piskefløde
2 spsk flormelis
4 spsk stærk, færdigbrygget kaffe

Kaffeglasur:
2 dl flormelis
½-1 dl stærk, færdigbrygget kaffe
1 tsk blødt smør

Til servering: mørke chokoladekringler
*


Vandbakkelser:

Tænd ovnen på 200 °C.

Kom vand og smør i en gryde, og varm op, til det når kogepunktet.

Tilsæt mel, når smørret er helt smeltet, og rør godt rundt, til dejen er jævn og glat og slipper grydens kanter.

Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i et par min.

Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk kraftigt med en elpisker, til dejen samler sig.

Fordel dejen i 8 aflange stænger (ca. 3 cm brede) på en bageplade med bagepapir.

Brug en ske eller en sprøjtepose med tylle.

Bag vandbakkelserne i ovnen i 25 min., og lad dem afkøle på en bagerist.

Kaffeskum:

Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelis og kaffe i skummet.

Kaffeglasur:

Rør flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur.

Rør det bløde smør i glasuren til sidst.

Skær vandbakkelserne igennem på langs, og fyld dem med kaffeskum.

Smør kaffeglasur på toppen, og pynt med en chokoladekringle.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her