Logo

Kalvesteg med skalottesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvesteg med skalottesauce

 

En velsmagende og festlig søndagssteg som kræver meget lidt forberedelse. Den passer praktisk taget sig selv.

• Kalvekød er magert.

• Skalotteløg og timian giver meget smag og mindsker behovet for salt.

Forberedelse 25 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner

 

# Råvarer til Kalvesteg med skalottesauce:

1 kg kalveryg

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

1 lille (50 g) gulerod

1 bid (100 g) rodselleri

4 skalotteløg

1 bundt timian

2 spsk smør eller margarine

2½ dl tør hvidvin

1¼ dl kalvebouillon (fond)

2 spsk cremefraiche

1 tsk tomatpuré

DESUDEN:

snor til at snøre stegen med

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kalvestegen og gnid den med salt og peber.

Snør stegen.

Skræl gulerod og selleri og skær dem i store tern.

Pil skalotteløgene, hak 2 løg fint og halver de andre.

Skyl timiankvistene og ryst dem tørre. Nip bladene af.

 

2 Smelt fedtstoffet i en stegegryde og brun stegen kraftigt på alle sider.

Tilsæt rodfrugter, skalotteløg og timian og lad det stege med en lille tid.

Tilsæt vin og bouillon (fond).

 

3 Lad kalvekødet braisere (efterstege) langsomt under låg, ca. 1 time, ved svag varme.

Dryp stegen nu og da.

 

4 Tag stegen op og hold den varm pakket i alufolie.

Rør creme fraiche og tomatpure i stegeskyen og kog saucen ned til den ønskede konsistens.

Smag til med salt og peber.

 

5 Tag snoren af, skær stegen i skiver og anret dem på varme tallerkener.

Hæld lidt af saucen over og server med kogte kartofler og majs.

 

Tips & råd  

 

Kalvesteg med skalottesauce

Skræl kartoflerne kun på midten inden de koges, det ser fint ud.

Drys med persille lige før serveringen.

 

Kalvesteg med skalottesauce

Kalvestegen kan også stege færdig i ovnen.

Brun den først i en stegegryde, læg låg på og stil så den ovnfaste gryde i en knapt 200 °C varm ovn og lad den efterstege i ca. 2 timer.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 379 = kJ 1596

Kulhydrat 31 g Protein 37 g Fedt 12 g (28%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her