
 
Spinat og gorgonzola er lige så godt et makkerpar som spaghetti og parmesanost. Det er denne pizza det bedste bevis på
 
450 g hel spinat, dybfrossen
1 løg
3 spsk (oliven)olie
1 fed hvidløg, presset
salt, peber og muskat
230 g pizzamel, færdigblandet
bagepapir
150 g cherrytomater
150 g gorgonzola
30 g pinjekerner
*
 
Spinaten tøs op, og væden knuges meget grundigt af. 
Løget hakkes fint og steges glasagtigt i olie sammen med 1 presset hvidløgsfed. 
Spinaten tilsættes, og der krydres kraftigt med salt, peber og muskat.
Pizzamel æltes med lunkent vand og eventuelt olie efter anvisningen på emballagen. 
Dejen deles i to dele, der rulles ud på en melet bordflade til 2 cirkler a 22 cm Ø. Pizzaerne sættes på en plade, der er beklædt med bagepapir. 
Spinaten, cherrytomater og groft smuldret gorgonzola fordeles ovenpå. 
Bag pizzaerne i den forvarmede ovn på en rist direkte på bunden af ovnen i 15 minutter ved 250°C. (Varmluft kan ikke anbefales.) 
Pinjekerner ristes på en pande uden fedtstof og drysses over de færdige pizzaer. 
--