
#
500 g mellemstore kartofler 
1 tsk groft salt 
25 g smør 
½ dl rasp 
*
Skræl kartoflerne. Tør dem godt. 
Skær kartoflerne i få mm tykke skiver på tværs, men skær ikke helt igennem. 
Kartoflen skal stadig hænge sammen i bunden. 
Læg kartoflerne i et ovnfast fad. 
Drys med salt og læg en tynd skive smør over hver kartoffel, så den smelter ned mellem skiverne. Drys med rasp. 
Stil fadet på metalristen midt i ovnen. 
Bag kartoflerne ved Kombination grill+440 Watt mikrobølger i 15 min. 
Mærk efter om kartoflerne er møre 
Tips: Ostegratinerede kartofler: Kartoflerne kan drysses med revet ost i stedet for rasp. 

Der er mange måder at lette udskivningen på, så man ikke kommer til at skære kartoflen helt igennem. 
Læg kartoflen i en stor spiseske, så vil skeen let standse skivningen. 
Eller anbring en kødnål i kartoflens længderetning, der hvor skiven skal stoppes.