Logo

Nakkefilet helstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nakkefilet helstegt

 

Syrlige æbler og delikate løg stegte sammen med kødet, og dertil en god sauce - den perfekte søndagsmiddag.

• Server med gulerødder og rødkål for at gøre retten komplet.

• Æblerne bidrager med fibre og C-vitaminer.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 1½-2 timer 4 Portioner

 

# Råvarer til Nakkefilet helstegt

1 kg nakkefilet

4-5 fed hvidløg

salt og peber

paprika

kommen (valgfrit)

3 spsk olie

250 g små løg

1 kvist rosmarin

2½ dl æblejuice

750 g kartofler

500 g madæbler, fx Belle de Boskop

salatblade til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil hvidløgsfeddene og skær dem i splinter på langs.

Spæk kødet med hvidløg (se Tips & råd).

Krydr med salt, peber, paprika og evt. kommen.

Opvarm 2 spsk olie på en pande og brun kødet godt.

Læg det i et ovnfast fad.

 

2 Sæt ovnen på 175 °C.

Pil løgene og skær dem i både.

Brun løgene på panden.

Læg dem ned til kødet.

Læg rosmarinkvisten i, hæld æblejuicen over og stil fadet i ovnen og steg i ca. 1½-2 time.

 

3 Skrub kartoflerne grundigt og halver dem.

Smør en brade- pande med resten af olien.

Læg kartoflerne i bradepanden og stil den nederst i ovnen og steg sammen med kødet de sidste 45 min.

 

4 Skyl og udkern æblerne. Skær dem i både.

Læg æblerne rundt om stegen, når der mangler 30 min. af stegetiden.

 

5 Dæk stegen med alufolie og lad stegen stå i den slukkede ovn i 15 min.

Skær stegen ud.

Server stegen med æbler, løg og kartofler til.

 

Tips & råd

 

Nakkefilet helstegt

Stik små huller i stegen med en skarp, spids kniv. Stik hvidløgssplinterne ind i hullerne.

Brun derefter stegen kraftigt på alle sider.

 

Stegning i ovn: Tag kødet ud af køleskabet, mindst 30 min, inden det skal tilberedes i ovnen. Kødet får da en finere og mere ensartet skorpe.

 

Stegetemperatur i ovn: Brun i varm ovn på 225-250 °C.

Sænk derefter varmen til 175-200 °C og fortsæt tilberedningen.

 

Stegetider: Flæskesteg 1 kg: ca. 1½ time. Mørbrad 500 g: ca. 25 min.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 603 = kJ 2532

Kulhydrat 61 g Protein 56 g Fedt 15 g (22%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her