Logo

Grønsagssauteer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sautering er en glimrende tilberedningsmetode til en lang række grønsager, da smagen, kraften, vitaminerne og grønsagernes flotte farver bevares på en optimal måde. Tilberedningen minder lidt om østens lynstegning, det foregår bare ved lidt lavere varme og i lidt længere tid.
 
Sådan sauterer man
Det er enkelt at sautere, hvis man kan styre varmen og har en god ny pande, hvor grønsagerne ikke hænger i.
Grønsagerne skal være skåret ud i mindre stykker og stege i ganske lidt olie, til de er møre.
Varmen må ikke være så kraftig, at grønsagerne får farve og ikke så svag, at de begynder at koge i deres egen saft. Kort sagt, de skal småstege (sautere).
Først varmer man en pande op, til den har en god varme, så tilsættes 1 tsk olie og derefter grønsagerne i den rækkefølge, det tager dem at blive møre.
Hvis varmen bliver for høj, må man løfte panden og slynge blandingen lidt rundt, så panden afkøles, og grønsagerne ikke får farve.
Hvis panden er ved at blive for kold, og grønsagerne dermed er ved at koge, skal man skrue op for blusset og undgå at røre i grønsagerne, da det vil afkøle panden yderligere.
 
Man kan næsten tilberede alle slags grønsager på denne måde, men i starten an­befaler jeg, at man anvender de mere vandholdige salatgrønsager. Senere kan man give sig i kast med de gravere, der skal have længere tid.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her