
 
Pizzaen er toppet
med de kendte ingredienser fra Janssons fristelse en svensk klassiker. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Hævetid: ca. 2 timer x Bagetid: ca. 20 min. 
 
#25 g gær 
3½ dl vand 
½ dl olie 
2 tsk groft salt 
ca. 600 g hvedemel
(med højt glutenindhold, fx pizzamel) 
 
Topping: 
2 spsk olie 
4 matjesfileter 
8-10 kogte kartofler
150 g revet
komælksost (fx svensk præstost) 
 
Drys: 
2-3 spsk fintsnittet
purløg eller finthakket rødløg 
*
 
Smuldr gæren, og rør
den ud i lidt af det lunkne vand i en skål. 
Tilsæt resten af
vandet, olie og salt. 
Rør mel i, indtil
dejen er så fast, at den kan æltes. 
Ælt dejen grundigt,
til den er glat og smidig. 
Læg dejen i en skål,
dæk den til og sæt skålen i køleskab i 2-3 timer. 
 
Ælt dejen igennem,
og form den til 4 kugler. 
Lad dem hæve i ca.
30 min. 
Sæt 2 bageplader i
ovnen, og varm op til 250 °C varmluft. 
Rul dejkuglerne ud
til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter. 
Læg dem på 4 stykker
bagepapir. 
 
Pensl bundene med olie.
Fordel små stykker
sild og kartoffelskiver på bundene. 
Drys med ost, flyt
pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag i 12-15 min. til de er
gennembagte. 
Drys med purløg, og
server straks. 
 
TIPS: Du kan også
lade dejen hæve ved stuetemperatur i 30-60 minutter
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin