Logo

Kanelflan fra Alsace

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hvedemel
125 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
3 spsk vand
1 dl piskefløde
halve valnøddekerner

Fyld:
1 dl sukker
1 ¼ spsk kanel
3 dl piskefløde

Hak hvedemel og fedtstof sammen.
Tilsæt sukker, æggeblommer og vand og arbejd dejen hurtig sammen.
Du kan også lave den i køkkenmaskinen.
Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet ca 1 time.
Rul dejen ud på et melet bord.
Beklæd en pieform med løs bund, ca 24 cm i diameter, med dejen.
Klem den godt fast op af formens kant.
Prik bunden med en gaffel og forbag den i 10 min ved 200°C på midterste rille.
Bland sukker og kanel til fyldet og rør blandingen i 2 dl upisket fløde. Hæld blandingen i pieformen og bag den yderligere 20 min.
Lad pien køle og tag den ud af formen.
Fløden stivner, når den bliver kold, så pien er let at skære i pæne stykker.
Pisk 1 dl fløde til skum og sprøjt små rosetter i kanten.
Pynt med halve valnøddekerner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her