Logo

Stuvet grønkål anno 1796

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stuvet grønkål anno 1796 


Stuvet grønkål er en nem og klassisk måde at lave en halvkedelig gang kål om til et festmåltid. Stuvet grønkål tager kun ca 20 minutter at lave. Let at lave. Til 2 portioner.

 

# Ingredienser

1 liter grønkål

150 gram smør

salt

1 håndfuld sukker

1 håndfuld små kartofler

 

* Tilberedning

Kålen skylles godt, kun de fine blade skal bruges.

Koges i vand med lidt salt til den er mør - cirka 15 minutter.

Kålen tages op, og vandet sies fra.

Smør kommes i en gryde sammen med lidt krydderier. Kålen tilsættes.

 

Har man kogte kastanjer, kommes de i med det samme.

Den må ikke røres for meget, så den bliver mast og taber sit levende krusede udseende.

Nogle bruger små fine kartofler i mangel af kastanjer.

De steges brune i smør og sukker inden de tilsættes.

 

Retten kan med fordel tilsættes stegte flæskestykker i tern.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her