100 g (ca. 6 stk) grofthakkede figener
1 tsk revet citronskal
4 spsk citronsaft
250 g (2 ¾ dl) rørsukker
3 æg
1 dl solsikkeolie
225 g (3 ½ dl) hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g (eller mere!) mørkt grofthakket chokolade
12 - 20 papirforme
Figner og citronskal og citronsaft røres sammen og trækker, mens resten af dejen laves.
Rørsukker og æg piskes grundigt til det er let og luftigt.
Olien piskes i.
Hvedemel, bagepulver og chokolade blandes og røres i.
Figenmassen blandes forsigtigt i dejen.
Dejen fordeles i papirforme og fyldes ⅔ op.
Bages ca. 15 minutter ved 200°C på midterste ovnribbe.
Tips:Kagerne kan være svære at vurdere pga. chokoladen og figenerne! Men de hærder helt når de kommer ud. De er bedst kolde, så chokoladen når at størkne!