1 ½ liter vand 
2 kg  persillerødder 
2 spsk  friskpresset citronsaft 
5 dl  kviste  af bredblade t 
25 g  persille 
 evt. 1 dl kogevand
½ liter piskefløde 
75 g  smør
1 spsk  friskpresset citronsaft 
1 spsk  groft salt 
 friskkværnet peber
Bring vand i kog i en stor gryde. 
Skræl persillerødderne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm). 
Kom dem i gryden sammen med citronsaft, og kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. 
Vend persillen i det kogende vand. 
Tag 1 dl af kogevandet fra, og hæld grønsagerne til afdrypning i et stort dørslag.  
Kog imens piskefløden ved jævn varme i ca. 12 min., eller til der er ca. 4 dl tilbage. 
Tilsæt smørret og lad det smelte. 
Hak - ad flere gange - grønsagerne og flødeblandingen i en foodprocessor ved højeste hastighed i ca. 3 min., eller til puréen er glat. 
Kom persillerodspuréen tilbage i gryden, og smag til med citronsaft, salt og peber. 
Tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis puréen er for tyk. 
Serveres varm i skåle.