Logo

Bønnekrebinette og salat af brune bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønnekrebinetterne er nemme at tilberede i ovnen, og estragonen kan erstattes of karse eller basilikum. Server som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til fisk.
 
500 g smørbønner
1 bdt estragon
2 spsk extra jomfruolivenolie
1 dl mælk
2-3 spsk hvedemel
Salt, hvid peber
 
Sæt bønnerne i blød natten over og kog dem i nyt vand i ca. 50 minutter.
Afdryp bønnerne og kør dem i en blender sammen med de øvri­ge ingredienser til en grov, men lind "fars".
Læg bagepapir på en bageplade og sæt farsen på i store skefulde.
Dryp eventuelt en anelse olivenolie over.
Bag krebinetterne ved 250º i en forvarmet ovn.
 
Salat af brune bønner:
Hvide, sorte eller kidney bønner kan erstatte de brune bønner. Opskriften er også velegnet til Puy linser.
 
250 g brune bønner
2 persillerødder
1 bdt forårsløg
100 g kan­tareller
50 g Parmesan
Skal og saft af 1 citron
3 spsk extra jom­fruolivenolie
Salt, hvid peber
 
Sæt bønnerne i blød natten over og skift vandet.
Kog bønnerne i 40 minutter og afdryp dem godt.
Skræl persillerødder og skær dem i lange stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i 1 spiseskefuld olie, salt og hvid peber.
Bag dem i ovnen ved 200º i 30-40 minutter.
Rengør kantarellerne med en pensel og rist dem i 1 spiseskefuld olie.
Skær citronskallen i meget tynde strimler. snit foråsløgene i diago­nale skiver og høvl. Parmesanen i spåner.
Bland alle ingredienser i et ovnfast fad og sæt fadet i ovnen til osten smelter.
Brug eventuelt eftervarmen fra de bagte rødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.280 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her