Logo

Citrontærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citrontærte

 

Er du også tosset med citrus i desserter – det syrlige og det søde i en perfekt aromatisk forening. Så bliver denne citrontærte en af dine favoritter. Det cremede lemon curd-fyld har en vidunderlig smag af citron og honning, og sammen med den sprøde bund og skylette marengstopping er dette en sand drøm af en tærte.

8-10 personer. Arbejdstid: 45-60 min. Samlet tid: 1 time 40 min.

 

# Ingredienser

Tærtebund:

150 g fuldkornsrismel

150 g mandelmel

1 tsk vaniljepulver

1 nip salt

75 g smør

1 spsk honning, fast eller flydende

1 æggehvide

 

Lemon-curd-fyld:

3 citroner skal og saft af

4 spsk honning

2 æg

2 æggeblommer

50 g smør

 

Marengs:

1 dl honning

2 æggehvider

*

Tænd ovnen på 150 °C.

Bland fuldkornsrismel og mandelmel, vaniljepulver og salt i en skål.

Tilsæt smørret i små tern, og smuldr dejen, indtil det ligner havregryn.

Pisk honningen ud i æggehviden, og tilsæt det til melet.

Begynd at ælte dejen sammen, indtil du får en blød tærtedej.

Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir, og flyt den over i en tærteform.

Brug fx en aflang form på 11x35 cm, eller en klassisk rund tærteform på 24 cm i diameter.

Tryk dejen på plads og op ad kanterne af formen (du vil måske have en smule dej til overs)

Prik huller i bunden af tærten med en gaffel, og forbag den så i 15 minutter, indtil overfladen er fast. Imens kan du lave fyldet.

 

Kom citronskal og -saft, honning, æg og æggeblommer i en kasserolle.

Pisk det godt sammen med et piskeris.

Opvarm derefter langsomt kasserollen, imens du pisker konstant.

Massen vil blive tyk som yoghurt.

Tag kasserollen af varmen, når massen når kogepunktet, og smag til med honning, så den er tilpas sød.

Tilsæt smør i mindre tern, og rør rundt, indtil det er smeltet.

Hæld derefter fyldet i den forbagte tærtebund, og stil tærten tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, indtil kanterne er gyldne.

Tag derefter bunden ud af ovnen

 

Skru nu ovnen op på 200 °C, og tænd gerne for grillfunktionen

For at lave marengsen skal du komme honningen i en lille kasserolle.

Lad det smelte og koge op, indtil det når en temperatur på 120 °C.

Imens kan du piske æggehviderne stive.

 

Hæld den smeltede honning i de stive æggehvider i en tynd stråle, imens du pisker konstant.

Pisk, indtil du får en luftig marengsmasse, der kan formes som lange pigge.

 

Fordel marengsen som pigge over tærten med en sprøjtepose, og sæt den i ovnen i cirka 5 minutter, eller indtil overfladen på marengsen er gyldenbrun

 

Stil kagen i køleskabet, og lad den køle af indtil servering

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.170 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her