Logo

Spaghetti alla puttanesca

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spaghetti alla puttanesca

 

- betyder glædespigens spaghetti. Retten forbindes gerne med Napoli og regionerne omkring, og den serveres som regel uden parmesanost.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 15 min. 4 personer

 

#

4 liter vand

2½ spsk groft salt

450-500 g spaghetti

evt. 2-3 spsk hakket persille

 

Sauce:

1 lille rød chili

1 lille løg

2 fed hvidløg

6 ansjosfileter

4 spsk olie

1 dåse hakkede tomater

½ tsk tørret oregano

100 g sorte oliven

1 spsk kapers

salt og peber

*

 

FLÆK chilien, skrab kernerne ud, og hak frugtkødet fint.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Hak også ansjoserne.

LAD olien blive varm i en gryde, og svits løg, hvidløg og chili heri løgene skal blive bløde, men ikke brune.

Kom ansjoserne i, og rør rundt, så de moses let.

Tilsæt de hakkede tomater, oregano, oliven og kapers.

Smag til med salt og peber, og lad saucen koge i 6-10 min. under omrøring.

 

KOG imens spaghettien "al dente".

Bring vandet i kog og tilsæt salt.

Læg pastaen i gryden, rør rundt, og lad den koge UDEN låg i den tid, der anbefales på pakken.

Lad den dryppe af i et dørslag, og vend pastaen i saucen.

SERVER straks evt. med et drys hakket persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her