Logo

Stegt due med selleripuré og svesker i rød Bordeaux

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pigeonneau rôti, purée de céleri, pruneaux confits au vin rouge de Bordeaux (4 personer)
 
4 duer.
1 knoldselleri.
1 dl fløde.
12 svesker.
1 flaske rød Bordeaux.
Salt, peber.
Blegselleri til pynt
 
Brun duerne. Løft forsigtigt brystet af og skær lår og vinger fra.
Kog en lille fond på skroget og deglasér med ½ flaske rød Bordeaux.
Pochér sveskerne i ½ flaske rød Bordeaux ved lavt blus og reducér vinen til 2/5.
Dryp sveskerne af og hæld den indkogte vin i duefonden.
Smag fonden til.
Skær sellerien i tern og kog mørt i lidt vand.
Dryp af og kør på en foodprocessor med fløde.
Smag til med krydderier og sæt puréen over ved lav varme, så den "tørrer" lidt ud.
Steg duebrysterne smukt rosa ved 180°.
Anret selleripuréen midt på tallerkenen, læg duebry­sterne ovenpå og 3 svesker ved siden af.
Tegn til sidst en ring med saucen og pynt med en kvist blegselleri.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her