Logo

Krone af sommerbuk med ravioli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

fyldt med spinat & dansk gedeost, artiskokker, forårsløg og rødløg hertil vildt glace
 
Ravioli:
400 gram hvedemel
3 stk hele æg
4 stk æggeblommer
 
Fyld:
400 gram blancheret spinat.
150 gram gedeost evt. Dansk
salt, peber
 
Vildt sky:
½ kg suppeurter.
¼ liter balsamico
½ liter bordrødvin
1 liter vildtfond
evt. lidt brun farin og lidt smør
 
Sommerbukken:
1.5 kg krone af sommerbuk
4 stk artiskokker
5 spsk eddike
4 spsk olie
1 spsk korianderfrø
1 bundt forårsløg
5 stk rødløg
salt, peber
 
Ravioli:
Læg melet i en bunke på køkkenbordet og lav en fordybning i midten.
Slå æggene og æggeblommerne ud i fordybningen et ad gangen og pisk dem lidt med en gaffel i 1-2 min.
Kom noget af melet i æggemassen og ælt det gradvis sammen.
Forsæt til æggeblandingen ikke længere er flydende.
Brug nu begge hænder og ælt alt melet sammen med æggene.
Forsæt æltningen, til dejen er glat og fugtig, men ret fast.
Tryk en finger ned i dejen for at checke, om konsistensen er rigtig.
Hvis der ikke hænger dej ved fingeren, er dejen færdig.
Tilsæt lidt mere hvedemel, hvis den er for fugtig.
Tilsæt lidt mælk, hvis den er for tør.
Form dejen som en kugle, læg den i film og på køl i 1 ½ time.
Dejen tages nu ud fra køl og rulles på en pastamaskine til den mindste
indstilling.
Skæres ud i firkantet eller runde stykker ca. 10 cm.
Stykkerne pensles med lidt æg, og lidt spinat, gedeost og salt og peber
lægges i midten på halvdelen af pasta pladerne, resten af pasta pladerne lægges ovenpå som låg.
Lukkes sammen ved at trykke en gaffel rundt i kanten.
Vildtsky:
Urterne brunes i en gryde, tilsæt balsamico og kog den ind så den næsten er væk, tilsæt herefter rødvinen den skal også koges ind til den næsten er væk sigt urterne fra, da de nemt kan give lidt bitter smag fra sig hvis de koger alt for meget med, tilsæt vildt fonen og den koges lidt ind igen til rette konsisten.
Tilsæt evt. lidt brun ferin hvis du ønsker den lidt sødere.
Til sidst kan man piske lidt smør i glacen for at få en mere rund og fylde smag.
 
Kødet brunes af, salt og peber kommes på og sættes i oven på 180ºC i ca. 15 min, tages ud og trækker færdigt et lunt sted i ca. 12 min.
Artiskokkerne koges i lage af eddiken, olie, koriander frø og vand til de er dækket, koges til møre, hjertet skæres i 1/6.
De 2 slags løg ordnes og skæres i stykker på ca. 3 cm dampes til møre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her