Sommertid er jordbærtid, og de søde, røde bær kan anvendes
til både desserter og kager. Her en frisk jordbærkage med citron og makroner.
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 45 min. 1 kage til ca. 8
personer.
#
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
1½ tsk bagepulver
1 økologisk citron
225gmel
Endvidere:
500 g jordbær, danske
evt. lidt sukker
5-8 makroner
2 dl cremefraiche 18%
Pynt:
frisk citronmelisse
*
RØR blødt smør og sukker godt sammen og rør æggene i et ad
gangen.
Bland bagepulver og fintrevet citronskal i melet.
Rør det i dejen sammen med saften af citronen (ca. 1 dl).
Fyld i en velsmurt springform (22-24 cm).
Bag kagen på næstnederste rille i ovnen i ca. 45 min ved 175
°C.
Tjek med en trætandstikker om kagen er gennembagt.
Lad kagen
køle lidt af i formen, før den tages ud på en rist.
SKYL jordbærrene, tør dem og fjern haserne.
Del bærrene og drys dem evt. med lidt sukker.
KNUS makronerne og vend dem i cremefraichen.
Fordel cremefraichen på kagen og læg jordbærrene ovenpå.
Pynt med citronmelisseblade.
Tips: Du kan også glasere kagen med ribsgelé. Smelt 1 dl
ribsgelé med 2 spsk vand. Lad det køle lidt af til det begynder at tykne.
Fordél det over jordbærrene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin