
 
Her får du en kort beskrivelse af forskellige ostetyper -
alt fra hårde, stærke oste til bløde, milde friskoste. 
• Ost tilfører kalcium, som er nødvendigt for opbyggelsen af
tænder og skelet. 
Vælger du magre ostesorter, så skærer du meget ned på fedtet
i kosten. 
• Anvend smøreost i stedet for smør eller margarine på brød
og kiks. 
 
 
 
Tips & råd 
• Vælg gerne oste med lavt fedtindhold som pålæg. 
• Køb ikke ost med hvide belægninger eller mug og heller
ikke ost som sveder. 
• Når du anvender ost i madlavningen, så riv den først, så
smelter den hurtigere. 
• Bløde friskoste, fx Ricotta skal købes i små mængder og
spises friske. 
• Magre oste er ikke så stærke i smagen som de fede
varianter. 
• Smagen i de magre oste fremhæves ved hjælp af ret stærke
smagsætninger, som fx peber eller sennep. Med disse og andre fyldige krydderier
kompletteres ostesmagen på en god måde.