4 tykke nakkekoteleletter
Fyld:
75 g valnødder
1 fed presset hvidløg
10 blade basilikum
½ tsk revet citronskal
1 knsp.salt
1 æg
Spinatbund:
2 porrer
1 spsk valnødde- eller olivenolie
¾ kg frisk spinat (450g frossen)
1 fed presset hvidløg
½ tsk salt
peber
reven muskat
Der skæres en lomme i hver kotelet.
Nødderne hakkes og blandes med hvidløg, fintklippet basilikum, citronskal, salt og sammenpisket æg.
Fyldet fordeles i koteletterne, der lukkes med en kødnål.
Porrerne deles i kvarte på langs, skæres i ca. 4 cm lange stykker og dampes i olien.
Den rensede spinat slynges godt for vand og dampes med.
Smages til med hvidløg, salt, peber og muskat.
Fordeles i et ovnfast fad.
Koteletterne brunes på tør pande eller i ½ spsk olie et par minutter på hver side.
Lægges over spinaten.
Sættes i ovnen på midterste ovnribbe 15-20 min. ved 200°.