Logo

Horn med kødfyld - Empanadas de horno

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødfyld:
1 ¼ dl finthakket løg
3 spsk olivenolie
250 g okseinderlår
2 spsk rosiner
1 tsk tørrede smuldrede hontaka chilipeber eller 2 små pequin chilipeber
½ tsk sød paprika
¼ tsk knust kommen
½ tsk salt
sort peber
 
Dej:
300 g hvedemel
1 tsk salt
150 g smør
¾ dl vand
 
Fyld:
2 æg
6-8 grønne oliven
1 æggehvide
 
Kødfyldet:
Varm olien op på en pande og svits løgene deri, til de er gennemsigtige, men ikke brune.
Kom kødet, der er skåret i terninger på ca. ½ cm’s størrelse i, og brun det på alle sider.
Kom lidt vand, rosiner, chilipeber, paprika, kommen, salt og peber i og sæt blandingen til side.
 
Dejen:
Smuldr hvedemel, salt og smør.
Hæld vand ved og ælt dejen, så den kan trilles til en stor kugle.
Rul dejen ud på et melstrøet bord.
Stik runde kage ud ved hjælp af en underkop, der skal være ca. 12 cm. i diameter.
Saml dejresterne og rul ud igen.
I alt skal der være 12-14 runde dejstykker.
Læg ca. 1 ½ spsk af kødfyldet på midten af hver.
Del hvert hårdkogte æg i 8 både.
Læg en på hver sammen med de udstenede oliven, der er delt i mindre stykker.
Fugt kanten af cirklerne med en finger, der er dyppet i den sammenpiskede æggehvide.
 
Når man skal forme en empanada bøjer man først forsigtigt enderne af tærtedejen, så der dannes en halvmåne.
Så drejer man en god cm af det ene hjørne op mod toppen af buen i en vinkel på 45 grader.
Fold atter en cm af kanten, så den ligger nogenlunde i en trekant hen over den første ombøjning.
Bliv ved med at folde kanten om på denne måde og tryk hver ombøjning fast til, så der dannes et ”reb” langs kanten af empanadaen.
 
Bag empanadas i ovnen ved 200°C i ca. 7 minutter, til de er lysebrune.
Server dem rygende varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her