Logo

Bolchemasse - Bolcher - Bolsjer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bolcher er sjove at lave og faktisk ikke så svære at lave for hele familien. Lav dem med forskellige smag så som lakrids eller appelsin og gem den i dåser eller glas. Velbekomme.


450 g sukker
125 g dextrose (druesukker)
1 - 1,5 dl vand
Smagsstof og evt. farve & pulver

*

Hæld sukker, dextrose og vand i en kasserolle, og skru op på ca. ¾ varme.
Varm langsomt uden omrøring sukkermassen op til 162 °C.
Det tager omkring 15 min.
Når de 162ºCer nået, tager du gryden af varmen og dypper bunden et kort øjeblik i koldt vand.
Lad den varme bolchemasse køle ned til omkring 120 °C.
Hæld massen ud på en bradepande eller bolcheplade.
Evt. pulver fordeles med en sigte.
Smagsstof og evt. farve hældes/dryppes ud over massen.
Bland bolchemassen med en spartel eller gaffel.
Når massen er afkølet og har konsistens som en almindelig dej kan du med hænderne rulle massen til pølser, som du med en saks kan klippe i passende stykker.
Pølsen kan evt. drejes en ¼ omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.
Bolcherne kan pudres med 3 del flormelis og 1 del kartoffelmel eller talkum så de ikke hænger sammen.
Gemmes i glas eller dåser.

Tips: Det skal du bruge:
1 bradepande eller bolcheplade
1 kasserolle (aluminium)
1 saks
1 termometer (Max. 200 °C)
2 spartler eller gafler
Evt. et par olierede handsker (så du ikke brænder hænderne)
Glas eller dåser til opbevaring af de færdige bolcher
Bradeplade, spartler og evt. handsker indsmøres i planteolie.

Alle dele der har været i berøring med bolchemassen sættes i blød i koldt vand i nogle timer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her