Logo

Pasta frolla - italiensk piedej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvedemel
12 spsk smør eller fedt der holder stuetemperatur, men ikke må være blød
4 æggeblommer
25 g sukker
3 spsk tør marsala
1 tsk friskreven citronskal
½ tsk salt
 
Hæld melet i en stor blandeskål, lav en fordybning i midten.
Hæld smørret, æggeblommer, sukker, marsala, citronskal og salt i, og med fingrene blandes nu alle ingredienser sammen - sørg for at alt melet opsuges.
Med håndfladerne arbejdes dejen sammen, indtil den er smidig og kan samles i en bold.
Pas på ikke at arbejde mere i dejen end højst nødvendigt.
Den kan rulles ud med det samme, men hvis den er for fedtet, kan den afkøles i ca 1 time, indtil den er fast, men ikke hård.
Forvarm ovnen til 150ºC.
Bræk ca. ¼ af dejen fra, drys den let med hvedemel og dæk med pergament eller plastfolie, sæt den til side i køleskabet.
Resten formes igen til en bold og lægges på et meldrysset bord.
Med håndfladerne bankes dejen ud, til den er ca. et par cm. tyk.
Drys med hvedemel på begge sider, så hindres, at dejen bliver hængende fast, når den rulles ud.
Start fra midten og rul ud.
Vend hele tiden dejen, så den rulles fra midten og ud mod kanterne.
Dejen  skal rulle ud, til den er ca. ¼ cm. tyk.
Hvis den hænger fast i bordet undervejs, må den løftes med en paletkniv og drysses med lidt hvedemel.
Nu smøres bund og sider på enten en springform eller en pieform med løs bund.
Rul dejen op på kagerullen og læg den over formen, så der er rigelig vidde på midten.
Pres nu dejen på plads i formen, så den dækker bunden og siderne, men pas på ikke at strække den, så den bliver tyndere nogle steder.
Til slut rulles kagerullen hårdt over kanten af formen, så det overflødige bliver skåret af.
Pak nu den dej der er tilbage, og rul den ud på samme måde som lige nævnt.
Skær den i lange strimler, der er ca. 1 ½ cm. brede der kan flettes over fyldet.
Overstryg disse strimler med æggehvide-vandblandingen og bag pien på den midterste rist i ovnen i ca. 1-1 ¼ time, eller indtil pien er gylden, og fyldet fast.
Tag pien ud af ovnen og fjern ydersiden af formen, men lad pien forblive på bundfladen.
Sæt den til afkøling på en bagerist.
Hvis du foretrækker at fjerne bundfladen før serveringen, bør du vente til pien er helt kold, og så løsne bunden med en bred spartel eller paletkniv.
Kør samtidig pien over på det serveringsfad du vil bruge.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her