
Fisk grillet på spid er flot og farverigt. Fast fisk er særligt velegnet til spid. Lav rene reje- og fiskespid. Så er du sikker på, at rejerne ikke får for lang tid, og at fisken ikke får for kort tid. Spiddene grilles nemmest i en dobbeltrist. (4 pers.) 
Rejespid med limesmør
24-30 store rejer 
Limesmør: 
125 g smør
1 fed hvidløg
1 tsk brun farin
saft af 1 limefrugt
salt og peber 
*
Tænd grillen. 
Rør smørret med presset hvidløg, brun farin og limesaft. Krydr med salt og peber. 
Sæt rejerne på 4-8 spid, og smør limesmør direkte på rejerne. 
Lad grillspiddene stå i køleskab i 30 min., inden de grilles i en dobbeltrist i ca. 1 min. på hver side ved direkte varme. 
Server med godt brød og limesmør. 
Lakse- og hummerspid
500 g laks
300 g hummerhaler
frisk basilikum
olie
1 fed hvidløg 
*
Tænd grillen. Skær laksen i store tern. 
Sæt skiftevis laks, basilikumblade og hummerhaler på spid. 
Pensl med olie og knust hvidløg. Krydr med salt og peber. 
Spiddene grilles nemmest i en dobbeltrist 1-2 min. på hver side ved direkte varme. 
Server med pasta, vendt med rucolasalat, olie, salt og peber. 
Havtaskespid
600 g havtaskefilet
olie
hakkede krydderurter, fx persille, purløg, koriander
økologisk citron 
*
Tænd grillen. Skær fisken i store tern. 
Træk skiftevis fisk og halve citronbåde på spid. 
Smør med olie, og drys med forskellige slags hakkede krydderurter, så du har flere forskellige slags spid. 
Grill spiddene forsigtigt i 2-3 min. på hver side ved direkte varme, evt. i dobbeltrist. 
Guacamole
2 store modne avocadoer
4 spsk A38
2 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
½ tsk salt 
*
Pil kødet ud af avocadoerne, og mos dem med en ske. 
Tilsæt hvidløg, A38, salt og citronsaft, og bland til en cremet dressing. 
Server med lun flute og guacamole. 
Tips: Træspid lægges i blød 2 timer inden grillning for at undgå, at de antænder på grillen. Metalspid smøres med olie for lettere at få fisk og grøntsager af efter grillningen. 
Anden egnet fisk: Havkat, victoria bars, havtaskekæber