Logo

Krydderurter i madlavningen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydderurter i madlavningen 


Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter!

• Krydderurter indeholder olier som fremmer fordøjelsen.

• Den fyldige smag fra urterne gør at du ikke behøver bruge så meget salt i maden.


Krydderurter i madlavningen 

Friske urter smager altid vidunderligt, men visse typer som fx salvie og rosmarin er meget kraftige, så vær derfor varsom med disse.


Krydderurter i madlavningen 

Kørvel, persille, dild, estragon og purløg har en mild smag.

De passer i fx salater eller, som her, i en suppe.

Milde urter taber deres smag når de varmes for meget op.


Krydderurter i madlavningen 

Krydderurter er godt til grønsager.

Mynte til grønne ærter, estragon til gulerødder, basilikum til tomat, dild/purløg til kartofler. Gule ærter uden timian? Nej, vel?


Krydderurter i madlavningen 

Laurbærblade, rosmarin, merian, oregano, salvie og sar udvikler bedst deres smag hvis de får lov at koge eller stege med.


Krydderurter i madlavningen 

Et anderledes og lidt asiatisk præg får du hvis du bruger koriander, citrongræs, mynte eller asiatisk basilikum i dine anretninger.

 

Tips & råd

 

Friske urter kan købes i små potter i supermarkeder og hos grønthandleren. Et godt alternativ er de små pakker med frosne krydderurteblandinger som kan købes mange steder.

 

En populær urteblanding er "Herbes de Provence" som stammer fra middelhavsområdet. Oregano. sar, timian, rosmarin og merian er de urter som plejer at indgå.

Disse kraftfulde middelhavsurter passer godt i gryderetter eller på pizza.

 

Tørrede urter kan købes overalt. Vælg helst de som er i store blade, de holder bedst på smagen. Tørrede urter opbevares svalt, mørkt og tørt.

 

Mix (oliven)olie med friske urter, fx basilikum i en blender og brug det sammen med vineddike til salater. Det kan holde sig ca. en uge i køleskabet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her