800 g kartofler i mindre stykker 
200 g porrer fint snittet 
50 g smør 
1 laurbærblad 
1½ liter hønsebouillon 
1 dl  fløde 
salt og hvid peber 
1 fed knust hvidløg  
Topping af: 
100–150 g bacon i tern eller skiver 
½ dl  snittet purløg eller hakket persille  
* Tilberedning
Damp kartoffelstykker og porrer i smør i ca. 6–8 minutter. 
Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad kartoflerne koge i ca. 25 min. 
Suppen blendes og sigtes, kommes i en gryde og koger op. 
Tilsæt fløde. 
Smag til med hvidløg, salt og peber. 
Bacon i tern eller skiver ristes i ovnen ved 210 ºC til det er sprødt. 
Lægges herefter på fedtsugende papir til det er afkølet. 
Hæld suppen i varme suppeskåle og drys purløg og bacon på toppen. 
Server med brødcroutons eller brød.